071 517 3847
Als patient aanmelden

Sealen van kiezen

Het sealen van kiezen wordt meestal bij kinderen gedaan, maar in sommige gevallen ook bij volwassenen. Doorgebroken blijvende kiezen zijn vaak gevoeliger voor gaatjes. Deze blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes en hierdoor is het moeilijk om deze goed schoon te houden: er kunnen dus gemakkelijk gaatjes ontstaan. Door het sealen van de kiezen worden groeven en putjes afgesloten. Het oppervlakte wordt glad en de kiezen kunnen beter schoongehouden worden, waardoor er minder snel gaatjes ontstaan. Bij volwassen is deze behandeling alleen noodzakelijk indien er duidelijke aanwijzingen zijn dat er gaatjes ontstaan.

Sealen van kiezen bij Tandartsenpraktijk Leiden

Deze behandeling, uitgevoerd door de tandarts of mondhygiënist, gaat als volgt in zijn werk:

  1. De kiezen moeten tijdens de behandeling droog blijven, omdat speeksel ervoor kan zorgen dat de kunststoflak waarmee geseald wordt niet hecht. Dit gebeurt met wattenrolletjes, een rubberen lap en een speekselzuiger.
  2. Vervolgens maakt de behandelaar de kiezen grondig schoon met een borsteltje en polijstmiddel.
  3. Daarna etst de tandarts of mondhygiëniste de kiezen: de behandelaar brengt een laagje zuur aan waardoor de kiezen ruw worden, waardoor de lak beter hecht.
  4. Tenslotte brengt de behandelaar de kunststoflak aan, waarmee de kiezen daadwerkelijk geseald worden. De lak droogt vanzelf of wordt uitgehard met een blauwe lamp. De behandeling duurt een paar minuten per kies.

Pijn

Het sealen doet geen pijn en een verdoving is daarom niet noodzakelijk. De enige overlast die u heeft is de vieze smaak van de lak.

Tarieven sealen van kiezen

Veel tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hieronder valt ook het sealen van kiezen; dit wordt dan ook 100% vergoed door de zorgverzekering.

Cliënten boven de 18 jaar moeten wel betalen voor het sealen van de kiezen. De prijzen van alle tandartsbehandelingen in Nederland zijn wettelijk vastgesteld. Hoeveel de kosten zijn, is afhankelijk van het aantal kiezen dat geseald moet worden. Voordat de behandeling plaatsvindt zal er eerst een offerte gemaakt worden. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Afspraak maken


Veel gestelde vragen

veelgestelde vragen

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Promoot en like ons!

Contact

Dental Care Leiden
Warmonderweg 25
2334AB Leide

Over Tandartsenpraktijk Dental Care Leiden

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:00
Dinsdag08:00 - 17:00
Woensdag08:00 - 17:00
Donderdag08:00 - 17:00
Vrijdag08:00 - 12:00
Zaterdag08:00 - 17:00
ZondagGesloten

Neem contact op

Onze partners

   
Klanten
Met een
8,8 / 10