071 517 3847
Als patient aanmelden

Veelgestelde vragen / Brug plaatsen

Korte omschrijving:

Een brug vervangt een ontbrekende tand of kies en bestaat uit een kunsttand en twee kronen. De kronen worden vastgezet op de twee eigen tanden of kiezen die naast de open plek zitten. De kunsttand vult de lege plek op

Waar is een brug van gemaakt?

Een brug kan gemaakt worden van metaal, porselein of een combinatie van deze twee. Als een brug gemaakt wordt van alleen metaal is dit vaak voor achterin de mond omdat de brug goud- of zilverkleurig is. De brug is zeer sterk en slijtvast. Als het een combinatie is, is de basis metaal en komt er een porseleinen laag overheen. Maar door nieuwe technieken kunnen tegenwoordig steeds meer stevige bruggen volledig van porselein worden gemaakt. Dit ziet er zeer natuurlijk uit.

Hoe wordt een brug geplaatst?

Eerst worden de tanden of kiezen, waar de brug aan vastgemaakt wordt, bijgeslepen. Daarna maakt de tandarts een afdruk van deze tanden of kiezen en het gat. De tandtechnicus maakt vervolgens een passende brug. Totdat de brug klaar is, krijg je een tijdelijke brug van kunststof. De definitieve brug wordt eerst gepast en daarna vastgemaakt met een soort cement.

Doet het plaatsen van een brug pijn?

Tijdens de behandeling ben je plaatselijk verdoofd. Hierdoor zul je geen pijn voelen.

Hoe lang gaat een brug mee?

Een brug kan vele jaren meegaan als je de tanden waaraan de brug vast zit goed verzorgt. Deze zijn namelijk nog steeds gevoelig voor bederf. Mocht de brug loslaten neem dan gelijk contact op met je tandarts. Hij kan de brug weer vastzetten.

Posted in: Behandelingen

Veel gestelde vragen

veelgestelde vragen

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Promoot en like ons!

Contact

Dental Care Leiden
Warmonderweg 25
2334AB Leide

Over Tandartsenpraktijk Dental Care Leiden

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:00
Dinsdag08:00 - 17:00
Woensdag08:00 - 17:00
Donderdag08:00 - 17:00
Vrijdag08:00 - 12:00
Zaterdag08:00 - 17:00
ZondagGesloten

Neem contact op

Onze partners

   
Klanten
Met een
8,8 / 10