071 517 3847
Als patient aanmelden

Veelgestelde vragen / Controle van de Tandarts

Korte omschrijving:

Bij een periodieke controle controleert de tandarts je gebit op gaatjes en eventuele tandvlees ontstekingen. Ook kan hij een röntgenfoto maken om je gebit nog beter te bestuderen. Vaak reinigt de tandarts gelijk je tanden en krijgen kinderen vaak een fluorbehandeling. Komt de tandarts een gaatje of een andere afwijking tegen, dan zal hij hier een nieuwe afspraak voor maken

Waarom een periodieke controle?

Door regelmatig naar de tandarts te gaan kunnen vervelende ontwikkelingen zoals gaatjes of ontstekingen op tijd ontdekt worden en erger voorkomen worden. De tandarts kan je dan behandelen. Of hij kiest ervoor om je door te sturen naar een specialist zoals de mondhygiënist, orthodontist of kaakchirurg.

Je kan ook wachten tot je een klacht hebt en dan naar de tandarts gaan, maar dit is niet aan te raden! Sommige problemen zijn dan al zover gevorderd dat de behandeling veel ingrijpender (en pijnlijker) zal zijn en kan het zelfs leiden tot verlies van tanden of kiezen.

Hoe vaak per jaar een controle?

Probeer minimaal één keer per jaar voor een controle naar de tandarts te gaan. Ieder half jaar is natuurlijk nog beter, maar je tandarts kan het beste vertellen wat voor jou noodzakelijk is.

Posted in: Behandelingen

Veel gestelde vragen

veelgestelde vragen

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Promoot en like ons!

Contact

Dental Care Leiden
Warmonderweg 25
2334AB Leide

Over Tandartsenpraktijk Dental Care Leiden

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:00
Dinsdag08:00 - 17:00
Woensdag08:00 - 17:00
Donderdag08:00 - 17:00
Vrijdag08:00 - 12:00
Zaterdag08:00 - 17:00
ZondagGesloten

Neem contact op

Onze partners

   
Klanten
Met een
8,8 / 10